Продукти які впливають на вигляд очей зранку

Правильне харчування останнім часом стало справжнім трендом, і здається, що сьогодні ми відмінно розбираємося в їжі і зможемо без проблем перелічити корисні і шкідливі властивості того чи іншого продукту. Однак часто звична нам їжа може як сприяти профілактиці різних захворювань, так і нашкодити життєво важливим органам.

Гарбуз

Гарбуз

Гарбуз багатий різними мікроелементами (цинк, ліцетин, вітамін С, вітамін А), які допоможуть зберегти здоров’я очей. Вітамін А що міститься в ній сприяє профілактиці катаракти.

Шпинат

шпинат

Шпинат містить лютеїн – дуже корисний пігмент, який організм не виробляє самостійно, а може отримувати тільки ззовні. Він накопичується в тканинах ока, в основному в макулі – центральній точці сітківки, де формується зображення, яке отримує мозок.

Солодкий перець

Солодкий перець

Солодкий перець містить зеаксантин – антиоксидант, який допомагає зберігати очі здоровими. Він знижує рівень вільних радикалів, захищаючи від зорової перевтоми.

Томати

ТОМАТИ

Томати дуже корисні для очей завдяки високому вмісту вітамінів А і С, які запобігають розвитку так званого “сутінкового зору”. Також в цих овочах містяться антиоксиданти, що захищають від шкідливого впливу яскравого світла.

Кукурудза

КУКУРУДЗА

Кукурудза багата зеаксантином, який захищає кришталик ока і допомагає зберегти гостроту зору. Він також фільтрує ультрафіолетові промені, підтримуючи здорові клітини.

Морозиво

Морозиво

Морозиво, як і інша цукриста продукція, завдає сильного удару по зору. Також в улюбленому багатьма продукті міститься багато різноманітних добавок з позначкою Е, наприклад Е012 – барвник тартразин, який є сильним алергеном. Ця речовина може крім проблем з очима викликати набряк шиї, свербіж шкіри і мігрень.

Пшеничний хліб

Хліб

Надмірне вживання пшеничного хлібу підвищує ризик дегенерації сітківки ока. Хліб відноситься до високоуглеводной їжі, яка різко підвищує рівень цукру в крові і призводить до проблем із зором, а також набряків всього обличча.

Ковбаса

Ковбаса містить багато холестерину. Часте її вживання призводить до підвищення очного тиску. Також в ковбасі багато солі, яка провокує появу набряків.

Макарони

Макаронні вироби

У макаронах міститься велика кількість вуглеводів. Якщо ними зловживати, може погіршитися стан макули – центральної частини сітківки ока. Також цей продукт може привести до набряку обличча.

Квашена капуста

Квашена капуста

Квашена капуста містить багато солі, яка провокує набряки. Вона істотно затримує рідину в організмі і робить очі набряклими.